*ittu. Tää kone hävitti pitkät tarinat tämän päiväsistä reeneistä kirjotettua tekstiä. Tässä siis lyhyesti

Ensin kaksi peräkkäistä ruutua ennen hakureenejä. Sujui hyvin ja hartaasti, Ronja etsii tasan niin kauan kun sen antaa etsiä. Ja se etsii huolella. Olisi halunnut lähteä etenemäänkin, joten seuraavalla kerralla teen pari lyhyttä suoraa, ettei tuo pienessä neliössä pyöriminen ala hämmentää. Täytyisi vaan äkkiä tehdä päätös esineilmaisusta jäljellä, jotta voisin ruveta päättämään jälkiä esineeseen. Taidan haluta sen maahanmenon jäljestykseen ja normaalin kertomisen hakuun, koska kaikki tähän mennessä on olleet sitä mieltä, että kyllä se ne oppii erottamaan... Katotaan miten käy.

Haussa oltiin Moisiolammen teollisuusalueella, maasto avaraa, tuulista. Kolme maalimiestä ensin normaalilla ilmaisulla (ensimmäiselle ja kolmannelle mä vein palkan, toisella oli valmiina), sitten neljäs suoralla palkalla.

Ensimmäinen mm oli nurinpäin olevan peräkärryn kuomun sisällä. Sen tarkentamiseksi piti oikein tehdä töitä, ja että keksi miten mm:hen luokse pääsee. Piti oikein välillä käydä kertomassa mullekin, että 'tuolla jossain se peijoona on...'. Lopulta kun reitti löyty, niin ilmaisu ja näyttö olivat myös hyvät.

Toinen mm oli rekan säiliön sisällä. Löytyi nopeasti, ilmaisu hyvä ja varma, samoin näyttö.

Kolmas mm oli peitetty, maassa, ns. kuopassa. Luulin jo koiran käyneen siellä ja unohtaneen ilmaista, kun se kerran juoksi mun luokse kuittaamaan hajua. Mutta ei se ollutkaan löytänyt sitä vielä kunnolla, vaan ilmaisi kyllä hyvin kun oli löytänyt pitkähköstä ilmasuetäisyydestä huolimatta. Näyttö myös hyvä, ei paljon koiraa painanu vaikka mamma roikku liinan päässä pitkän matkan.

Neljäs mm oli tosiaan ihan suorapalkka, jottei ala ennakoimaan ilmasun kanssa. Löysi ok, tarkensi hienosti ja pyrki hyvin perille asti. (Loppukevennykseksi vieressäni käyty keskustelu koiran työskentelyn aikaan: "Sen täytyy kyllä mennä sitten tosi varovasti, kun tossa on nauloja ja puita ja kaikkea rojua kamalasti." "No eihän se nyt niin tyhmä voi olla että se menee tosta suoraan mm:lle. Ei kun näköjään voi se...") Nauru