No niin. Paluu taas maanpinnalle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli taas enemmän kun laki salli. Otettiin kolme lyhyttä ratapätkää, ajatuksena mutkat rivissä olevilla kepeillä.

Ensin radan jippona oli A - takaa hypylle - uudelle hypylle takaaohjauksena jne.: taipui ekalla kerralla kyllä, mutta varmistelin hieman liikaa, joten kaarrokset oli laajoja. Kun otettiin uudestaan, kouluttaja sanoi, että 'käskytä vain ajoissa, koska en voi saada noin isoa koiraa taipumaa liian aikaisin' (jotta saisi niitä kaarroksia hieman nuolevimmiksi vielä). Mutta Ronjahan kääntyy vaikka euron kolikon päällä, joten välistähän se sitten meni seuraavalla kerralla... On se niin raivostuttavaa, kun koira on niin nopea ja hyvin kääntyvä, että ohjaamisen ja erityisesti sen ajoittamisen kanssa täytyy olla todella tarkka!! (niin niin, tiedän kyllä, että sehän juuri Ronjasta tekeekin niin hyvän agilityssä...) Mutta kun ohjaaja ei vaan saa yhtään virheitä anteeksi radalla...

Toisella kerralla kokeiltiin välistävetoa: putki - edestä hypylle - välistä uudelle hypylle jne. Ja uuden oppimista oli taas havaittavissa: mun on pakko opettaa Ronjalle hidastamiskäsky. Se kun ei hidasta ollenkaan omatoimisesti, joten jokin käsky on opetettava siihen erikseen, jotta ohjaaminen joissain tilanteissa on yleensäkään mahdollista. Tälläkin pätkällä nääs Ronja ampui putkesta niin kovalla vauhdilla esteelle, että sen oli mahdoton sillä vauhdilla päästä siitä hypyn oikealle puolelle. Ah. Taas yksi hyvä piirre koirasta agikentällä (suunnaton vauhti ja etenemisnopeus), jota mä en vaan pysty hyödyntämään oman vajavaisuuteni takia!

Yhtenä rastina reenattiin uutta rengasta (=isompi, mahtavampi, paljon enemmän tilaa hypätä renkaan sivusta): suoralla hyppy - hyppy - rengas - kepit. Ekalla kerralla joutui oikein hakemaan keppejä (kun ei raukka kovassa vauhdissa kerinnyt oikein hahmottamaan niitä...), mutta sen jälkeen haki niitä oikein hyvin ja varmasti. Eikä ongelmaa renkaan kanssa. Siitä Ronja ei kertaakaan edes ajatellut tulevansa läpi muualta kun oikeasta välistä.

Ei siis ihan kovin vahvat fiilarit jääny kisoja ajatellen. No, jos ne kontaktit edes onnistuisi... Päättämätön