Paljon on nyt jäänytkin kirjoittamatta... Mutta kirjotetaan se mitä muistetaan.

24.4. hakureenit, Lintojantie. Kaksi maalimiestä, molemmilla oikein hyvät piilot ja toinen peitetty, mä toin palkan toiselle. Oikein kivasti meni, ilmaisut kauniit ja varmat, työskenteli hienosti. Otti ensin hajun toisesta mm:stä, vaikka luulin sen työstävän ensimmäistä (tuuli tulikin vähän vinosta). Nosti jopa jäljenkin, mutta vaihtoi lopussa ilmalle, kun pääsi lähelle. Oikein kiva!

25.4. agikisat, Hämeenlinna. Kaksi starttia, kaksi hyllyä. Ja ihan samanlaista hyllyä vieläpä. Korjasin molemmilla radoilla kontaktit (ekalla A:n alastulon, tokalla puomin), jotka koira roiskaisi tuttuun tapaansa. Päätin meinaan jo ennen ilmottautumista, että se peli saa sitten riittää: me ei koskaa tulla niissä kontakteissa onnistuun, jos koira saa aina kisoissa eri oikeudet kun reeneissä. Mutta hyllyistä huolimatta olin kuitenkin tyytyväinen kisoihin. On aivan mahtava huomata kuinka hyvin muuten tuo koira toimii radalla, ja mun oma jännitys alkaa helpottaan pikku hiljaa. Se ei enää olekaan niin kamalaa olla siinä muitten silmien alla! Hymy

29.4. agireenit. Meitin ekat reenit uuden ryhmän kanssa ulkokentällä. Ja jouduttiin heti ensimmäisinä radalle, kun ei ekalla kerralla päästy paikalle. Ja radan suoritettuamme Sarvis The Coach sanoi, että 'miksi sä et sanonu että te olette ihan loistavia!'. Yllättynyt Rata meni siis oikein kivasti. Nauru Muutamalla ohjauksen muutoksella (joita en vain uskaltanut kokeilla ekalla kerralla) saatiin muutamista tiukoista kurveista vielä muutama sadasosa pois ja koira paremmalle hollille seuraavaa estettä ajatellen. Mutta ne kontaktit, ne kontaktit... Niistä -ja varsinkin nousukontaktista- Sarvis kysyi vienosti, että 'ootko ajatellu tehdä niille jotain...?' Juu, ajatellu olen, mutta ajatteluasteella se on kyllä vieläkin... Viaton

1.5. hakureenit, Ameenjärvi. Mitäs sitä ihminen muuta tekis vappunaan, kun olis ensin töissä ja sitten koirareeneissä...? Käytiin siis katsastamassa koemaastoja ja suunniteltiin jo piiloja valmiiksi järjestämäämme koetta varten. Ronjalle kolme mm:stä, jotka kaikki meni vallan hyvin, mä toin palkat. Ei voi muuta sanoa kun että toimii kun tupakki maastossa. Ai niin, ennen maastoa otettiin Minnan mökillä luoksepäästävyys Hanskin kanssa: Ronja haukkui ja väisti Hanskia. Sain siitä sitten pienoisen paniikin koetta ajatellen. Päätin kuitenkin, etten sitä asiaa rupea nyt juuri ennen koetta sen kummemmin reenaamaan, saan pian enemmän hallaa aikaiseksi nopealla aikataululla kun hyötyä. Ennan maastoonmenoa uusi luoksepäästävyys Katjan kanssa ja paikallaolo.

4.5. raunioreenit. Näissä reeneissä piti sitten tehdä päätös osallistutaanko raunioitten soveltuvuuskokeeseen muutaman viikon päästä. Pohdin sitä asiaa monta viikkoa (oikeastaan koko kevään), mutta lopulta sitten päätin, että parempi jättää ne bileet väliin, ja ihan vain sen ampumisen takia. En millään tahdo riskeerata sen asian kanssa. Täytyy ensin päästä käymään taas ampumaradalla, ja mietitään sitten sen perusteella uudestaan. Mutta mutta. Reeninä Ronjalla kaksi (vai oliko niitä sittenkin kolme??) mm:stä, en tiennyt missä ne oli, annoin ohjeeksi 'perussettiä'. Tarkennus ja ilmasut hyvät (tai no ensimmäisellä se kurvas innoissaan ohi hännystelijälle asti ja ilmaisi sitten vasta vierellä), ei moitittavaa.

8.5. hakureenit, Riuttonkulma. Vikat reenit ennen koetta. Onko vikatikki reenata normaalisti koetta edeltävänä iltana? Rupesin miettimään tätä vasta reenien jälkeen, kun koira jo läähätti auton takapaksissa. Olis varmaan kannattanu miettiä sitä jo etukäteen... Mutta eipä siinä oikeastaan mitään moitittavaa ollut tällä(kään) kertaa. Tai no selkeästi huomaa sen, että ilmaisulle tullessaan Ronja ei tule ihan iholle enää. Tarvii nyt kiinnittää siihen huomiota, ettei se rupea ennakoimaan liikaa siinä suhteessa. Ensimmäisen maalimiehen luona näin hienosti sen tarkennustyöskentelyä, kun mm olikin alamäessä ison ojan toisella puolella. Kyllä se on edelleenkin niin kaunista katseltavaa että oksat pois! Cool Muuta siis kokonaisuudessaan neljä mm:stä, joista eka normaalilla ilmasulla, toinen suora palkka, kolmas peitetty ja ilmaisulla (mä toin palkan) ja neljäs vielä motivaation kohotukseksi suoralla palkalla. Hyvä reeni, vaikka jäinkin edelleen miettimään sitä edellisen illan fiksuutta koetta ajatellen.

xx.4. ja x.5. jälkireenit, lähipelto. Päiviä en enää millään muista, mutta pari kertaa ollaan käyty ottamassa jälkeäkin. Ekalla kerralla kaksi lyhyttä, n. 10metrin jälkeä, jossa jokaisella askeleella makupala, päässä lelu. Eka meni vähän ihmetellessä, tokalla eteni paremmin. Lelua ei vielä oikein ymmärrä, tahtoisi vain jatkaa herkkujen imemistä. Kieli ulkona Jälkimmäisellä kerralla otin vain yhden samanlaisen lyhyen pätkän (sataa tihkutti ja oli p*run kylmä, joten mä hannasin toisen pätkän teon) ja lelu päähän. Täytyy nyt hieman sulatella vielä tuota asiaa, koska toisaalta Ronjalla on hyvä imu eteenpäin, mutta toisaalta kyllä se helposti alkaa hakeen taaksepäin... Lelua ei vieläkään oikein ymmärrä... Pitäisköhän selkeästi pidentää matkaa, jos sain jotain järkeä tuohon touhuun...? En tiedä. Mutta täytyy tosiaan haudutella.